Behandeling bij StressWise®

Van behandeling naar verandering

Actueel – coronavirus

StressWise heeft op al haar locaties maatregelen genomen om veilig te kunnen werken tijdens de coronacrisis. We houden de officiële berichtgeving nauwlettend in de gaten en volgen telkens het advies van de overheid. Dus als je zelf niet ziek bent, ben je van harte welkom bij onze psychologen, therapeuten, coaches en trainers. Daarnaast biedt StressWise ONLINE therapie en relatietherapie aan via beeldbellen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een smartphone, tablet of computer en een stabiele wifi-verbinding. Kijk voor hoe je te werk moet gaan als je hiervan gebruik wilt maken onderaan deze pagina onder het kopje: ONLINE ACT THERAPIE.

StressWise Nederland

StressWise is de grootste aanbieder van ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en mindfulness (aandachttraining) voor particulieren in Nederland. En dat zijn wij niet voor niets. Vrijwel direct na de ontwikkeling van ACT aan het eind van de 20e eeuw en de introductie ervan in Nederland, begin 21e eeuw heeft StressWise deze warme en op persoonlijke ontwikkeling gerichte therapie omarmd. Aspecten van mindfulness maken deel uit van ACT, waardoor we ons ook al weer jaren intensief bezig houden met mindfulness.


ACT Therapie bij StressWise psychologen Nederland

Behandelmethoden ACT en mindfulness

ACT en mindfulness zijn unieke methodieken met een unieke werkzaamheid. Beide zijn bewezen effectief in het verminderen van vele psychische of mentale klachten. Dat komt vooral doordat Acceptance & Commitment Therapy en mindfulness methodieken zijn die zich richten op persoonlijke ontwikkeling: bewustzijn, acceptatie en verandering. En precies in die volgorde. Om iets te veranderen in je leven (om bijvoorbeeld vanuit depressie bij levenslust uit te komen, en om je angst te overwinnen) is het noodzakelijk dat je je bewust bent van jezelf en van hoe het nu is. Vervolgens is het nodig dat je dat leert accepteren. En om iets te veranderen is het nodig dat je in actie komt. Bewustheid en acceptatie maken de weg vrij voor verandering. En dat hoef je niet alleen te doen, wij gaan je daarbij helpen. Wij maken je leven lichter. Dat is onze missie.


Van behandeling naar verandering

Onze psychologen en therapeuten focussen niet op je klacht, maar op je innerlijke kracht. ACT en mindfulness zijn niet klachtgericht, maar persoonsgericht, en tevens gericht op je situatie en je omgeving. Dit alles maakt ACT en mindfulness uniek: je bent niet langer je diagnose, je stress, je burn-out, je angst of je depressie. Je bent een compleet en uniek persoon met mogelijkheden en moeilijkheden. Vanuit die mogelijkheden ga je je moeilijkheden met hernieuwde kracht te lijf. Onze behandeling bestaat eruit dat we je kracht vrijmaken om je leven een nieuwe impuls te geven, in plaats van dat je tot stilstand komt en afdaalt in een diagnose. Je krijgt bij ons alle tools in handen om direct je leven weer op te pakken. Je gaat ontdekken en doen wat je diep van binnen altijd hebt willen doen. In de ggz krijg je een diagnose (psychiatrische stoornis) en daarmee een label waar je niet meer vanaf komt. Wij denken dat je – net als vele anderen – worstelt met het leven, hier en nu. En dé manier om daar goed uit te komen is om dit te beseffen en om antwoorden te vinden waardoor je je eigen leven weer voor mekaar krijgt. Daar gaan wij je mee helpen.

8

“Fijne therapeute, heeft mij geholpen om meer bij me zelf te komen. De app die je helpt om thuis ook aan de slag te gaan. ik heb er veel aangehad.”

10

“Ik kreeg Resia als coach en ze is heel prettig en ontspannen in de omgang.heb veel rust ervaren bij haar, zeker in de gesprekken. Maar het allermeeste heb ik gehad aan het boek en de oefeningen online”

10

“Wij hebben een aantal sessies bij Victor gehad. Victor heeft ons op een prettige manier naar onze relatie en onszelf laten gekijken. In een vertrouwde, veilige setting hebben wij stappen gezet om meer verbinding in onze relatie te krijgen. Victor, bedankt voor je luisterend oor, tips en nieuwe inzichten!”

10

“Ik heb een aantal sessies bij Hester gevolgd om beter met mijn gevoelens om te kunnen gaan. Ik heb geleerd dat ik prima even de tijd kan nemen om binnenkomende gedachten een plek te geven (al kan dat even duren) voordat ik ernaar handel. Dit was een enorme eye-opener.”

9

“Ik heb enorm veel baat bij de sessies van Stresswise. Het heeft mij verder geholpen in meerdere persoonlijke struggles met lessen die ik mee kan nemen in de rest van mijn volwassen leven om deze een stuk rustiger en bewuster te ervaren.”

9

“Hester heeft ons heel goed begeleid in inzicht te geven van ons beider gedrag, patronen en reacties daarop. Ze geeft zonder oordeel duidelijke handvaten mee die altijd voor een verandering of inzicht in handelen/gedachten geven. Tijdens de sessies, geeft ze je de ruimte, aandacht en uitleg die nodig is om als stel én als individu te ontwikkelen.”

9

“Voor de mindfulness trainingen raakte ik snel verstrikt in negatieve gedachten, waar ik niet uit kon komen. In de trainingen heb ik geleerd om hier anders naar te kijken. Ik heb veel over mezelf geleerd en over de manier waarop ik met dingen omga. Ik ben me nu bewust van wat ik doe en denk en accepteer dat ook, waardoor ik zelf rustiger met alles omga.”

8

“Ik heb de therapie erg prettig ervaren”

9

“Mariëtte heeft een op mij toegespitste training mindfulness verzorgd die ik jaren geleden had moeten volgen. Haar persoonlijke aanpak heeft ervoor gezorgd dat ik bewuster en aandachtiger in het leven sta. Zonder oordelen en zonder sturende vragen heeft Mariëtte mijn eigen proces in de goede richting geleid. Waarvoor veel dank!”


StressWise Psycholoog ACT therapie en coaching

Behandeling van klachten

Zoals gezegd kan StressWise hulp bieden bij veel verschillende klachten. De focus van StressWise ligt uiteraard op (corona) stress en burn-out, en daarnaast op depressie, angst en relatieproblematiek. ACT en mindfulness zijn ook bijzonder goed inzetbaar bij obesitas en gewichtsproblematiek. Voor verandering in je leefstijl hebben we specialisten in huis: onze leefstijlcoaches. Onze ACT psychologen kunnen je daarnaast ook helpen bij onder anderen:

 • ADHD
 • Chronische vermoeidheid
 • Chronische ziekten, zoals kanker
 • Concentratieproblemen
 • Gejaagd gevoel, gevoelens van onrust
 • Negatief zelfbeeld
 • Onzekerheid
 • Overspannenheid

 • Perfectionisme
 • Piekeren
 • Prikkelbaarheid
 • Psychosomatische klachten
 • Rouw en verlies
 • Slaapproblemen
 • SOLK klachten
 • Stress-gerelateerde klachten
 • Tinitus
 • Vage klachten
 • Zingeving
 • En niet lekker in je vel zitten

Zit je niet lekker in je vel? Ben je ‘down’? Heb je last van angst of stress? Neem contact op met StressWise.


Wat is ACT therapie?

ACT therapie of ‘Acceptance & Commitment Therapy’ is een innovatieve, luchtige en warme wetenschappelijk bewezen vorm van gedragstherapie waarbij het veranderen van je dagelijks leven op de voorgrond staat. Aan de hand van onze ACT psychologen achterhaal je wat voor jou belangrijk is in je leven. Samen met de ACT psycholoog zet je stappen om je leven te veranderen en te verbeteren (Commitment) en te accepteren wat je niet kunt veranderen (Acceptance). Hoe je je gedraagt heeft grote invloed op hoe je je voelt en hoe hoe denkt. Als je andere dingen doet, ga je je anders voelen, en wel direct. Door ACT therapie leer je hoe je een waardevoller en zinvoller leven kunt leiden. En dat zit hem in grote dingen, maar zeker ook in kleine en alledaagse veranderingen. De ACT psycholoog helpt je met het verkrijgen van inzicht en de juiste acties uit te zetten. Ook helpt de ACT therapeut je met moeilijke gevoelens en piekergedachten om te gaan. Je leert om er afstand van te nemen, zodat je het beter aankunt. Tegelijkertijd zal je problematiek afnemen en je leven zal lichter worden.


Toegankelijk en persoonlijk

De psychologen van StressWise zetten (naast ACT en mindfulness) vooral ook in op de therapeutische relatie. Vandaar dat wij zeggen dat we als mens naast jou staan, in plaats van dat we tegenover jou zitten om te vertellen wat je moet doen. Het gaat erom samen jouw problematiek te verkennen en samen tot oplossingen te komen. Onze eigen menselijkheid is een uitermate belangrijk aspect van onze therapie en van onze trainingen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt keer op keer dat de therapeutische relatie, ofwel de relatie tussen jou en je psycholoog, van grote waarde is in het proces van heling. Vandaar dat wij het belangrijk vinden om onze cliënten van mens tot mens te ontmoeten, om jou te laten ervaren of er een klik is met je psycholoog en dat je van hem of haar steun ondervindt in misschien wel de moeilijkste tijd die je hebt ervaren.


Servicedesk voor psychologen, relatietherapeuten, ACT coaches en mindfulness trainers

ONLINE ACT Therapie, Coaching of Training

Wat in de therapiekamer kan, kan ook ONLINE. Nu de coronacrisis ons leven bepaalt kan ACT therapie ONLINE een uitkomst bieden. StressWise biedt een eenvoudige manier om via beeldbellen contact te leggen tussen jou en je therapeut. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een smartphone, tablet of computer en een stabiele wifi-verbinding. In het contactformulier hieronder kun je aangeven dat je voorkeur uitgaat naar een online verbinding. Al onze diensten zijn beschikbaar via ONLINE beeldbellen: ACT Therapie, Relatietherapie, Mindfulness Training, Begeleid Afvallen, Leefstijl Coaching en Burn-out Coaching en Training.

Ruth en Ariel van onze Servicedesk nemen binnen 24 uur contact met je op en maken voor jou een afspraak voor een gratis kennismaking met een beschikbare therapeut, coach of trainer. Tijdens dit gesprek kun je je problematiek bespreken en krijg je uitleg over beeldbellen. Als je wilt maakt de therapeut coach of trainer  een vervolgafspraak met je en testen jullie samen of de beeldverbinding tot stand kan komen. Succes gegarandeerd. Bel, WhatsApp of mail ons nu.

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

 • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een psycholoog of coach
 • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
 • Vergoeding werkgever
 • Vergoeding zorgverzekering
 • Vergoeding StressWise Fonds
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie