Hulp bij burn-out of een burn-out voorkomen bij StressWise®

Wat is een burn-out

Je kunt van allerlei gebeurtenissen stress krijgen: dagelijkse zaken, levensgebeurtenissen (life-events) en traumatische ervaringen. Daarnaast kun je alleen al door steeds weer aan moeilijkheden te denken (te piekeren) stress ervaren. Je persoonlijkheid heeft invloed op wat jij als stressvol ervaart en in welke mate. Onzekerheid kan bijvoorbeeld gemakkelijk leiden tot stress en burn-out. Ook je stemming en fitheid bepalen óf en hoeveel last je hebt van stress. Als je langdurig last hebt van stress kun je een burn-out ontwikkelen. Je hebt dan bepaalde signalen van je lichaam (die je maant om rust te nemen) genegeerd en er te weinig mee gedaan. Gratis kennismaken met een therapeut

Tijdens een Burn-out

De omstandigheden zijn bij burn-out ook van belang; in een veeleisende omgeving heb je meer kans om in een burn-out terecht te komen. Rust nemen is dus heel belangrijk als je een burn-out hebt. Leren hoe je om kunt gaan met stress en burn-out is minstens zo belangrijk als rust nemen, omdat je door automatische patronen gemakkelijk kunt blijven steken in een burn-out en ook weer gemakkelijk kunt terugvallen in stress en burn-out.

Ga op weg naar balans door herstel of preventie met burn-out coaching of training
Hulp bij burn-out of een burn-out voorkomen bij StressWise®

kan je helpen om de juiste stappen te zetten om burn-out te voorkomen (het beste scenario) of om op een goede manier om te gaan met een burn-out, zodat je weer verder kunt met je leven.

Behandeling van burn-out bij StressWise®

Iedereen kan burn-out raken. Niet iedereen is even gevoelig voor stress en burn-out, maar toch kan het iedereen overkomen. Er zijn ook genoeg voorbeelden van mensen die bijzonder leuk werk doen (zoals kunstenaars en artiesten) die toch burn-out raakten. StressWise® leert je om naar de signalen van je lichaam te luisteren; de basis voor een gezond en vitaal leven. Daarnaast leer je om de regie over je eigen leven weer terug te pakken, zodat burn-out geen kans meer krijgt. Dus we leren je hoe je met jezelf (intern) én met je omgeving (extern) kunt omgaan om burn-out te voorkomen (preventie), om burn-out ’te genezen’ en om ervoor te zorgen dat je ooit nog een burn-out krijgt. Als je meer wilt weten neem dan gerust contact op met onze Servicedesk. Via mail, Whatsapp of telefoon.