Een jonge man rijdt op een scooter met een jonge vrouw achterop

Relatietherapie – Hoe lang duurt een traject?
  • Geplaatst: 3-12-2023
  • Door: harrie
  • Leestijd: 3 minuten

Hoe lang duurt een relatietherapie traject?

Wanneer jullie beginnen met een relatietherapie traject is het goed om te weten dat de duur van de relatietherapie varieert.

De duur van de relatietherapie wordt aangepast aan jullie unieke behoeften en uitdagingen. Over het algemeen start een relatietherapie traject met een reeks van 10 sessies. In de beginfase zijn de sessies meestal wekelijks, wat essentieel is voor het behouden van momentum in het therapeutische proces en om consistent aan jullie relatie te werken. Deze periode is belangrijk voor het opbouwen van vertrouwen met de therapeut en het leggen van een stevige basis voor toekomstige verandering.

Voortgang en aanpassing van relatietherapie

Naarmate de relatietherapie vordert kan de frequentie van de sessies verminderen, vooral als er aanzienlijke vooruitgang is geboekt en jullie comfortabeler worden met het toepassen van de geleerde vaardigheden. Relatietherapie is geen snelle oplossing; veranderingen in diepgewortelde relatiepatronen vergen tijd en geduld. De totale duur van een relatietherapie traject is variabel, van twee maanden tot maximaal een jaar, afhankelijk van de complexiteit van de problemen en jullie actieve betrokkenheid bij het proces.

Unieke Kenmerken van IBCT relatietherapie

IBCT onderscheidt zich door de nadruk op zowel acceptatie als verandering. Dit houdt in jullie tijdens sommige sessies focussen op het accepteren van bepaalde aspecten van elkaar, terwijl andere sessies gericht zijn op het aanbrengen van positieve veranderingen in jullie gedrag en interacties. Deze benadering maakt IBCT relatietherapie uniek en uiterst effectief, maar het vereist ook tijd om beide aspecten grondig aan te pakken. Jullie succes in IBCT relatietherapie hangt dus sterk af van jullie inzet en bereidheid om aan de relatie te werken, zowel binnen als buiten de relatietherapie sessies.

Gratis relatietherapie adviesgesprek

Ervaar je problemen in je relatie en/of wil je je relatie verbeteren? Dan is relatietherapie wellicht een goede optie. Vraag om een adviesgesprek met relatietherapeut Mariëtte Huibrechtse van RelatietherapieWijzer en ontdek of relatietherapie jullie kan helpen.

Gratis adviesgesprek

Gerelateerde artikelen