Een jonge man rijdt op een scooter met een jonge vrouw achterop

Relatietherapie – Voor alle relatieproblemen?
  • Geplaatst: 22-12-2023
  • Door: harrie
  • Leestijd: 3 minuten

Is relatietherapie geschikt voor alle soorten relatieproblemen?

Relatietherapie kan effectief zijn voor een verscheidenheid aan relatieproblemen zoals communicatiemoeilijkheden, vertrouwenskwesties en conflictoplossing.

Maar het is niet altijd de meest geschikte oplossing voor elk type relatieprobleem. In sommige gevallen kunnen individuele problemen of problemen die het hele gezin beïnvloeden beter worden aangepakt met andere therapievormen zoals individuele therapie, familie therapie of groepstherapie.

Voor deze relatieproblemen is relatietherapie zeker geschikt

Je kunt als stel te maken krijgen met een breed scala aan problemen die je relatie beïnvloeden, zoals communicatieproblemen, vertrouwenskwesties, conflicten, emotionele intimiteit, verschillen in waarden en doelen en seksuele problemen. Deze problemen kunnen een flinke impact hebben op de tevredenheid en het geluk in jullie relatie. Relatietherapie biedt een platform om deze kwesties aan te pakken en helpt jullie bij het ontwikkelen van vaardigheden voor het op een gezonde en constructieve manier omgaan met hun relatieproblemen.

Situaties waarin relatietherapie niet geschikt is

Er zijn ook situaties waarin relatietherapie mogelijk niet geschikt is. Dit kan het geval zijn bij ernstige individuele psychische problemen, diepe persoonlijke kwesties of als één van jullie niet bereid of in staat is om aan de relatie te werken. In dergelijke gevallen kunnen andere benaderingen of therapievormen effectiever zijn. Uiteindelijk is het belangrijk om de aard van de problemen te begrijpen en de meest geschikte vorm van ondersteuning te kiezen. Je kunt daarvoor uiteraard wel een relatietherapeut consulteren. Deze verwijst je dan naar de juiste professional.

Gratis relatietherapie adviesgesprek

Ervaar je problemen in je relatie en/of wil je je relatie verbeteren? Dan is relatietherapie wellicht een goede optie. Vraag om een adviesgesprek met relatietherapeut Mariëtte Huibrechtse van RelatietherapieWijzer en ontdek of relatietherapie jullie kan helpen.

Gratis adviesgesprek

Gerelateerde artikelen