Een jonge man rijdt op een scooter met een jonge vrouw achterop

Relatietherapie – Voor welke problemen?
  • Geplaatst: 17-01-2024
  • Door: harrie
  • Leestijd: 3 minuten

Voor welke problemen kun je terecht bij een relatietherapeut?

Bij een relatietherapeut kun je terecht voor een breed scala aan problemen en moeilijkheden die te maken hebben met je relatie. We geven enkele voorbeelden.

Voorbeelden van problemen die vaak in relatietherapie worden behandeld zijn onder andere communicatieproblemen, zoals slecht luisteren, misverstanden, constante ruzies of het vermijden van belangrijke gesprekken. Daarnaast kan relatietherapie goed helpen bij het oplossen van voortdurende conflicten en ruzies, het onvermogen om meningsverschillen op te lossen en gevoelens van frustratie en boosheid.

Voor allerlei problemen, ook voor ernstige kwesties als ontrouw

Relatietherapie biedt ook ondersteuning bij problemen met intimiteit, zoals een gebrek aan emotionele verbondenheid, verminderde intimiteit of seksuele problemen. Bovendien kan relatietherapie hulp bieden bij het omgaan met ernstige kwesties zoals ontrouw en vertrouwensbreuken. Financiële problemen en onenigheid over geldzaken, evenals conflicten voortkomend uit verschillende opvoedingsstijlen, culturele achtergronden, religieuze overtuigingen of waarden, zijn eveneens thema’s die in relatietherapie kunnen worden aangepakt.

Relatietherapie ook heel geschikt voor lichte problematiek

Relatietherapie is niet alleen bedoeld voor koppels met ernstige problemen, maar kan juist ook heel waardevol zijn als je je relatie wilt versterken en verdiepen. Relatietherapie kan in verschillende fasen van je relatie heel effectief zijn, ongeacht of je net samen bent, al langer een stel vormt of overweegt om uit elkaar te gaan. Een relatietherapeut verkent samen met jullie de problemen, vergroot het inzicht en helpt bij het ontwikkelen van vaardigheden die jullie relatie verbetert.

Gratis relatietherapie adviesgesprek

Ervaar je problemen in je relatie en/of wil je je relatie verbeteren? Dan is relatietherapie wellicht een goede optie. Vraag om een adviesgesprek met relatietherapeut Mariëtte Huibrechtse van RelatietherapieWijzer en ontdek of relatietherapie jullie kan helpen.

Gratis adviesgesprek

Gerelateerde artikelen