Stoïcijnse levenswijze – Eenvoud
  • Geplaatst: 19-12-2023
  • Door: harrie
  • Leestijd: 1 minuut

De stoïcijnse levenswijze – Een stoïcijnse benadering van materiële zaken, de schoonheid van eenvoud

In de stoïcijnse filosofie wordt vaak de schoonheid van de eenvoud benadrukt. Als je je in het leven veel bezighoudt met materiële zaken en je omringt met van alles en nog wat, leidt dat vaak tot een verstoring van je innerlijke rust. Eenvoud bevordert jouw helderheid van geest en maakt je los van de onrust die vaak gepaard gaat met de wens naar (steeds) meer. Heel vaak heeft het aanschaffen van meer spullen de functie van het opvullen van een bepaalde leegte. Heb je echt nodig wat je nu wilt kopen? Of is het verlangen dat je koestert niet echt? 

De stoïcijnse benadering van de schoonheid van eenvoud  moedigt je aan om te focussen op dat wat wezenlijk is, op dat wat er echt toe doet. De stoïcijnen focussen op het verminderen van afleidingen en het waarderen van de kernaspecten van het leven. Door te kiezen voor eenvoud, maak je ruimte voor wat echt belangrijk is. Persoonlijke groei, relaties, innerlijke vrede. In deze stoïcijnse eenvoud ligt een diepe rijkdom verborgen. En jij staat op het punt om deze rijkdom te ontginnen. 

Het stoïcisme leert je om een beter mens te zijn. Ben je geïnteresseerd in de stoïcijnse levenswijze? Ontdek de online LeefstijlBeter cursus: Stoïcijnse levenskunst, creëer een stoïcijnse mindset.

Ontdek de cursus

Gerelateerde artikelen