Jonge vrouw zit ontspannen op een comfortabele stoel met laptop op schoot

Doe de officiële 8-weekse mindfulnesstraining online

Voor minder stress en meer rust en ontspanning

Schrijf je in

Online mindfulnesstraining via LeefstijlBeter, is het iets voor jou?

Heb je last van stress en word je hierdoor belemmerd in je werkzaamheden en je dagelijks leven? Heb je moeite om te gaan met veranderingen en/of tegenslag? Heb je het gevoel dat je wordt geleefd en wil je de regie weer terugpakken? Dan ben je niet de enige. We leggen de lat met z’n allen tegenwoordig behoorlijk hoog en de druk om te presteren is flink toegenomen. En dat kan je aardig wat stress opleveren. Wil je minder stress en meer ontspanning ervaren? Wil je lichter en energieker in het leven staan? Doe dan de officiële mindfulnesstraining via LeefstijlBeter voor 495. Geheel online, samen met andere deelnemers en een gecertificeerde trainer. Dus gemakkelijk vanuit je eigen huiskamer met anderen.

leefstijlcoach

Positieve effecten van Mindfulness

Mindfulness is bewezen effectief bij stress, burn-out en allerlei stress-gerelateerde klachten, zoals onrust, rusteloosheid, vermoeidheid, slaapproblemen, piekeren, concentratieproblemen, gevoelens van angst en paniek, chronische ziekte, geen nee kunnen zeggen, moeite met grenzen, depressieve gevoelens, chronische pijn, moeite hebben met druk en een gejaagd gevoel hebben. Doordat je je beter kunt concentreren en beter met uitdagingen en veranderingen leert omgaan is mindfulness ook een vaardigheid die je goed kunt inzetten om effectiever te werken. Mindfulnesstraining is een aandachttraining, waardoor je juist ook de positieve kanten van het leven meer leert zien en waarderen. Want elke dag gebeuren er ook veel mooie dingen; je moet het alleen wel zien.

Een jonge man rijdt op een scooter met een jonge vrouw achterop

Het Mindfulness programma

De MBSR training, ofwel Mindfulness Based Stress Reduction is een wetenschappelijk bewezen effectief programma voor vermindering van stress en beter omgaan met uitdagende situaties en omstandigheden. Je volgt in deze aandachttraining gedurende acht weken elke week een online bijeenkomst van 1,5 uur met de onderstaande thema’s:

 • Herken je automatische patronen
 • Onderzoek obstakels voor minder stress
 • Respecteer je grenzen
 • Leer stress herkennen
 • Leer de juiste keuzes te maken
 • Doorzie je (negatieve) gedachten
 • Mindfulness in je dagelijks leven integreren
 • Succesvol toepassen van wat je hebt geleerd

Je ontvangt bij inschrijving het Mindfulness werkboek thuis, met daarin inspiratie en tips en links naar online bestanden en meditaties, zodat je gemakkelijk thuis kunt oefenen.

Wat kost een online mindfulnesstraining via LeefstijlBeter?

Het standaard tarief voor mindfulnesstraining is 495. Daarvoor krijg je de officiële MBSR mindfulnesstraining met begeleiding van een erkende trainer die is geregistreerd bij de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers VMBN. De trainer begeleidt je gedurende twee maanden volledig op je weg naar meer zelfacceptatie, rust en ontspanning. Tevens krijg je bij je inschrijving het Mindfulness werkboek thuisgestuurd met links naar online mindfulness oefeningen en bestanden. Er zijn veel zorgverzekeraars die mindfulnesstraining via LeefstijlBeter vergoeden, tot wel 350. In dat geval betaal je zelf nog maar 145. Zie hieronder.

Jonge vrouw ligt op een bank of sofa en leest een boek over stoïcisme

Hoe kom ik in aanmerking voor vergoeding voor mindfulness training?

Veel zorgverzekeraars vergoeden mindfulnesstraining vanuit het aanvullend pakket. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar en kan oplopen tot 350. Daarnaast kun je een beroep doen op je werkgever. Je werkgever heeft baat bij jouw gezondheid en welzijn en is zelfs verplicht om eraan bij te dragen. Het bekostigen van een mindfulnesstraining valt onder ‘goed werkgeverschap’. (Voor werkgevers gelden andere tarieven, vanwege belastingvoordelen.) Daarnaast heb je als werknemer vaak recht op een opleidingsbudget. Ook deze kun je inzetten voor een mindfulnesstraining. En als je zzp-er of ondernemer bent kun je de kosten voor mindfulnesstraining aftrekken van de belasting.

Jonge vrouw zit ontspannen op een comfortabele stoel met laptop op schoot

Mindfulness kennisbank

Om je te helpen om informatie te verzamelen over mindfulness schrijven we regelmatig over mindfulness en alles wat daarmee samenhangt in onze kennisbank. Zo kun je een indruk krijgen of mindfulness wat voor je is. Vragen die we voor je beantwoorden zijn onder andere:

 • Wat is mindfulness?
 • Hoe integreer je mindfulness in je leven?
 • Wat is het verschil tussen mindfulness en meditatie?
 • Hoe lang duurt het voordat je resultaat hebt?
 • Helpt mindfulness bij depressie?

Je vindt het antwoord op deze en vele andere vragen over relatietherapie in onze kennisbank.

Gratis adviesgesprek met trainer en psycholoog Frans Mooibroek van CVM

Het Centrum voor Mindfulness Nederland (CVM) is een gewaardeerd mindfulness instituut dat in heel Nederland mindfulness training aan particulieren en bedrijven aanbiedt.

Ga direct naar de website van het Centrum voor Mindfulness of vul het formulier in en geef aan dat je een gratis mindfulness-adviesgesprek met Frans wilt.

"*" geeft vereiste velden aan