leefstijlcoach

CooL gli programma van LeefstijlBeter® [plaatsnaam] voor succesvol afvallen

Afvallen met CooL gecombineerde leefstijl interventie bij LeefstijlBeter®

afvallen cool gli programma

Heb je overgewicht? Wil je afvallen? Dan krijg je binnenkort gratis coaching bij LeefstijlBeter® uit je basisverzekering.

CooL is een erkend gli leefstijl programma voor volwassen die willen afvallen. Je krijgt daarbij hulp van je eigen CooL leefstijlcoach van LeefstijlBeter. Het CooL programma van LeefstijlBeter [plaatsnaam] wordt vergoed uit je basisverzekering als je overgewicht hebt en daardoor kost het je niets, behalve jouw inzet. Met de gecombineerde leefstijl interventie CooL kun je 24 maanden lang gratis begeleid worden door een leefstijlcoach. Daarom kun je ook echt afvallen. LeefstijlBeter geeft het CooL programma inmiddels op enkele locaties in Nederland. In [plaatsnaam] verwachten we binnenkort van start te gaan.

afvallen leefstijl cool programma

Wanneer kom je in aanmerking voor de CooL gecombineerde leefstijl interventie?

Het CooL programma is ontwikkeld voor volwassenen vanaf 18 jaar. Je komt in twee gevallen in aanmerking voor vergoeding. 1. Als je overgewicht hebt (BMI tussen 25 en 30) én een verhoogd risico op (chronische) ziektes, zoals diabetes en hart- en vaatziekten. 2. Als je ernstig overgewicht hebt (BMI hoger dan 30). In [plaatsnaam] geven we het CooL programma nog niet. Er zijn in [plaatsnaam] waarschijnlijk al wel andere partijen die CooL geven. Mocht je het CooL programma bij LeefstijlBeter [plaatsnaam] willen volgen, dan kun je je interesse kenbaar maken. LeefstijlBeter [plaatsnaam] helpt je graag om af te vallen, zodat jij je fitter, gezonder en gelukkiger voelt.

leefstijlcoaching

Wanneer gaat het CooL gli afvallen programma van start in [plaatsnaam]?

Met het CooL programma wordt je 24 maanden lang gratis begeleid. Je komt 16 keer samen in een groep van maximaal 15 mensen en je krijgt tussendoor steeds gesprekken met je eigen CooL leefstijlcoach. Je krijgt voedingsadvies en hulp bij bewegen, ontspannen en het hanteren van stress. Je leert hoe je ongezond gedrag kunt veranderen in gezonde gewoonten. Op dit moment hebben we nog geen startdatum voor de CooL gecombineerde leefstijl interventie in [plaatsnaam]. We zijn nog bezig met het organiseren van het CooL programma in [plaatsnaam]. De coronamaatrdegelen hebben voor een flinke vertraging gezorgd. Hou onze website in de gaten als je wilt weten wanneer de CooL leefstijlinterventie in [plaatsnaam] van start gaat.

Hoe ziet het gratis CooL programma eruit?

Het CooL programma duurt 24 maanden en bestaat uit een combinatie van groepssessies en enkele individuele gesprekken. Dat is best lang. Maar met je vaste leefstijlcoach krijg je inzicht in wat goed is voor jou en hoe jij goede keuzes kunt maken in een omgeving met veel prikkels en reclames vol suiker en vet. Je krijgt geen dieet of trainingsprogramma, maar inzicht in je gewoonten en hoe je deze kunt aanpassen. Wist je trouwens dat je door stress en slecht slapen meer vet opslaat?

Klopt het dat ik voor CooL ook niets vanuit mijn eigen risico hoef te betalen?

Ja dat klopt. Je kunt kosteloos deelnemen aan deze zogenaamde ‘gecombineerde leefstijl interventie’: het wordt volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering en heeft geen invloed op je eigen risico.

Kan ik het CooL programma ook in 1 jaar doen?

Nee dat kan niet. Wanneer je besluit om je leefstijl echt te veranderen dan is dat best moeilijk vol te houden. Dan is jouw vaste leefstijlcoach van LeefstijlBeter er 2 jaar lang om je te begeleiden en te motiveren om toch door te gaan. Zo heb je de rest van je leven plezier van deze investering in jezelf.

Vergoeden alle zorgverzekeraars het CooL programma?

Verreweg de meeste verzekeraars vergoeden het CooL programma. Wil je zeker weten hoe het bij jouw zorgverzekering zit? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Waarom is deelnemen aan het CooL GLI programma gratis?

CooL is in feite een recept dat niet bestaat uit pillen, maar uit begeleiding van de leefstijlcoach met als doel een gezond en fit leven. Het verkleint bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten. Wist je trouwens dat 1 op de 4 vrouwen in Nederland overlijd aan hart- of vaatziekte en dat spinazie echt een ‘superfood’ is voor je hart?

Waarom zou ik voor CooL kiezen en niet ‘gewoon’ gaan lijnen?

Omdat bijna 100% van de ‘lijners’ niet blijvend afvalt door minder te eten en meer te bewegen. Je loopt bijna altijd tegen het ‘jo-jo effect’ aan: hoe meer je afvalt, hoe meer je aankomt. Jouw vaste CooL leefstijlcoach begeleidt je twee jaar lang en helpt je wel blijvend af te vallen. Je voelt je fitter en gezonder met het COOL programma. Weet jij trouwens wanneer je je fit en gezond voelt? Vaak is dat wanneer je lekker in je vel zit, weinig stress hebt, geen volle buik hebt en voldoende energie om naast je werk ook met plezier andere dingen op te pakken.

Wanneer mag ik meedoen met het CooL programma?

Je mag met ons COOL programma meedoen als je:
– 18 jaar of ouder bent
– En overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten hebt
– Of ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30)
Wil je weten wat jouw BMI is? Dan kun je deze calculator (link naar de calculator van het voedingscentrum opnemen) gebruiken.

Advies of meer info over gratis coaching bij afvallen (CooL) LeefstijlBeter® [plaatsnaam]

Heb je een BMI hoger dan 30 óf hoger dan 25 met een verhoogd risico op chronische ziektes, zoals diabetes, dan kom je in aanmerking voor het CooL afvallen programma van LeefstijlBeter. De startdatum van het CooL afvallen programma in [plaatsnaam] is nog niet vastgesteld. We hopen in ieder geval snel te kunnen starten.

Hartelijke groet,
Het LeefstijlBeter team