LeefstijlBeter neemt je zorgplicht uit je handen met programma's voor leefstijl en vitaliteit

Duurzame inzetbaarheid: programma's voor leefstijl en vitaliteit, incompany of online

Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching is steeds belangrijker aan het worden. Werknemers leven niet altijd gezond, bewegen te weinig of hebben slaapproblemen. Betekenis en inspiratie vinden in je werk is één ding, gezond zijn en blijven is toch weer iets heel anders. Veel werkenden hebben hulp nodig bij het omzetten van slechte gewoonten in gezond nieuw gedrag. Gedragsverandering is zeer moeilijk te realiseren; een ruime meerderheid worstelt bijvoorbeeld met zijn of haar gewicht en overgewicht neemt nog steeds toe onder de Nederlandse bevolking. Leefstijlcoaching biedt een oplossing door te werken aan gezond gedrag ten aanzien van de zogenaamde BRAVO gedragingen: bewegen, roken, alcohol, voedsel en ontspanning. Onze leefstijlcoaches zijn professionals, lid van beroepsvereniging BLCN.

Mindfulness

Al ruim 15 jaar organiseren wij overal in het land de wetenschappelijk bewezen MBSR mindfulness trainingen op open inschrijving. Daarvoor werken wij samen met mindfulness trainers in het hele land. Zij zijn allen professionals, lid zijn van een beroepsvereniging van mindfulnesstrainers: (VMBN en/of VVM). Samen met onze partners en MindfulnessFabriek geven wij incompany mindfulness trainingen MBSR en Workplace MT. Daarnaast geven wij op mindfulness gebaseerde bedrijfstrainingen en workshops, in combinatie met andere evidence based methodieken. Dit alles om de weerbaarheid, de veerkracht en het ‘geluk’, kortom de vitaliteit van werknemers en managers in het bedrijfsleven vergroten.

Stress en burn-out preventie

LeefstijlBeter helpt stress en burn-out voorkomen bij werknemers die te maken hebben met chronische stress of beginnende burn-out verschijnselen. Onze stress en burn-out preventie training is opgezet als een ‘carrousel’, waardoor de training geen begin en geen eind heeft. Werknemers kunnen dus op elk moment instromen in een lopende groep. Belangrijk, want medewerkers willen snel geholpen worden om erger te voorkomen. Uiteraard is individuele coaching door onze burn-out coaches ook mogelijk. Bewustwording van ineffectief en belemmerend gedrag en het aanleren van nieuw constructief gedrag staan hierbij centraal. De werknemers kunnen het geleerde direct in de praktijk brengen.

Wetenschappelijk onderbouwde programma’s én maatwerk

LeefstijlBeter biedt uitsluitend wetenschappelijk onderbouwde programma’s aan, zoals het MBSR mindfulness programma. Daarnaast kunnen programma’s op maat worden samengesteld uit de bouwstenen van ons aanbod. Open communicatie (flexibiliteit) en zelfzorg (vitaliteit) zijn de grondslag voor onze programma’s. Een goede sfeer, leuk contact met collega’s, autonomie ervaren in het werk en goede persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden zijn essentieel voor een positieve bedrijfscultuur. Onze mensen gaan graag met u in gesprek over de huidige bedrijfscultuur in uw organisatie en de werkdruk die uw werknemers ervaren om te onderzoeken wat jouw organisatie mogelijk nodig heeft.